maanantai 10. syyskuuta 2012

Kaappien uusi elämä II - Cabinets new life

Meillä on uudistettuja kaappeja kellarikerroksessakin. Tämä kaappi sijaistee vanhan asuntomme kellarissa, taloyhtiön yhteisiin tiloihin johtavassa "eteisessä". Itse alkuperäinen kaapinrumilus oli niin huonossa kunnossa, että jatkoi elämäänsä eri olomuodossa. Tämänkin kaapin runko on Lundiaa, jota on kertynyt miehen työhistoriassa meidän nurkkiin. Itse ovet ja kaapin kansi kaipasivat esteettisempää ulkoasua.

 Kaapin ovet saivat sanomalehti/kertakäyttölakana/liisteri pinnoituksen lisäksi offset-pellit. Kertakäyttölakana on samankaltaista kuin japanin paperi, mutta halvempaa. Yhtenäinen pinta sekä suojaa kaapinovia, että tekee kellastuneista papereista hieman vaaleampia. Kolhiintunut kansi sai pintaansa valkoista puuvahaa. Vetimet ovat jääneet talteen jostain käytöstä poistetusta kaapista ja vanhan hyllytikkaan täytteeksi kelpasi konepahvi.

Laatikot ovat jälleen löytöjä kirpputorilta. Ehkä nekin jokin päivä saavat uuden pinnan. Nyt riitti mainostarrojen poisto ja pyyhintä.
Taulu on Barcelonasta museokaupasta ostettu juliste, joka löysi kodin itselleen kirpputorilta ostetusta kehyksestä.. Museokaupoissa tekee mielenkiintoisia löytöjä ihan kaikkialla. 
Hyllykkö on äidin vanha pesuhuoneen kaappi, joka on ainakin väliaikaisesti löytänyt kodin tuosta seinältä. Meillä pidetään hyllyssä lasi- ja peltipurkeissa kesän yrttisatoa, tila on yleensä pimeä ja talon viilein paikka.
Matto on miehen edesmenneen mummon kutoma.

Old cabinet in our cellar has experienced this kind of changes. We have painted the capinet parts and used white timberoil to the toppiece. The doors I have covered with old newspaper and wallpaper paste and to the surface a piece of disposable bedsheet that is a bit like a Japanese paper but less expensive. The sheet metal is the kind used in printin palnts. The drawers really belong to Libra cabinets like this is. I have found them from fleemarket. The old poster is from Barcelona from one of the many museun shops.

  Kellarissa meillä on työhuone ja vierashuone. Voi olla että joskus vielä makuuhuone. Aiemmin näiden kaapien edessä oli verho, mutta se sai väistyä muutoksen tieltä. Eikä tämäkään vielä ole lupullinen ulkoasu. Oranssi peltikaappi oli ihan pakko ostaa kirpputorilta, kun se kerrassaan huusi päästä meille. Sen tulevaisuus on kenties lastenhuoneen ilostuksena, kunhan lapset saavat isomman huoneen. Nyt se saa olla täällä. Mutta mitä oikeastaan halusin tästä kuvasta nostaa esiin, olivat nämä vanhat ikkunat. Nämä saivat korsiteekseen ihan teipillä sisäpolelle kiinnitetyn tapettikollaasin. Ja huomaa että kirjoilla on jonkinlainen värikoodijärjestys.
Tässä huoneessa yleensä teen kaikkia projektejani. Ja on meidän vierashuoneessa kuulemma ihan hyvä nukkuakin. Vaikka asuntomme ei olekaan suuren suuri, niin työhuone on kyllä ylellisyyttä, joka korvaa monta puutetta.

These old findows have got new look with tape and wallpaper collage. Our office/study/quest room is in the cellar. Space to work is true luxury in our otherwise small apartment. The old orange metal locker was a must have from fleemarket. It waits for our kinds to have a bigger room and then it will maby make that room look fun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun ilahdutat minua kommentilla - Thank you for your comment